1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK
  A jelen Általános Szerződési Feltételek – a továbbiakban: „ÁSZF”, mint Cseh Krisztina egyéni vállalkozó – a továbbiakban: „Szolgáltató” – által a www.kicodesign.hu honlapon keresztül nyújtott szolgáltatás – a továbbiakban: „Szolgáltatás” – igénybevételének feltételeit szabályozza.

A Szolgáltató által üzemeltetett www.kicodesign.hu webáruházban (továbbiakban „Webáruház”) történő rendeléssel a vásárló kijelenti, hogy megértette és elfogadja jelen szerződési feltételeket. Jelen szerződés 2020. október 1-től határozatlan ideig érvényes, hatálya a Magyarország területén nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra terjed ki, mely a Cseh Krisztina ev. által üzemeltetett webáruházon keresztül történik.

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen ÁSZF értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

Szolgáltató fenntart magának minden jogot a weboldal, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében. Tilos a weboldalon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül.

A Szolgáltató törekszik a weboldal folyamatosan hozzáférhetőségére és a hibamentes adatátvitel biztosítására, azonban a Szolgáltató nem tud teljes garanciát vállalni e tekintetben, pl. váratlan szüneteltetés, karbantartás, frissítés, valamint új funkciók, szolgáltatások beindítása és hasonló tényezők miatt. A Szolgáltató elkötelezett a weboldal információinak naprakész és pontos vezetésében, de nem tud szavatosságot vállalni az információk teljességéért, pontosságáért és hatályosságáért. Továbbá a Szolgáltató nem vállal felelősséget a weboldal használata során terjedő számítógépes vírusok, férgek, és kártékony szoftverek okozta károkért és zavarokért.

A felhasználó által a weboldalra történő első bejelentkezés alkalmával választott jelszót a felhasználó köteles bizalmasan kezelni. A jelszót nem lehet illetéktelen személyek tudomására hozni. A felhasználó kötelezettséget vállal a jelszó jogosulatlan átadásának megakadályozásához szükséges óvintézkedések megtételére, egyúttal korlátlan felelősséget vállal a felhasználó számlájához kapcsolódó valamennyi tevékenységért. Továbbá a felhasználó vállalja a Szolgáltató mentesítését valamennyi, a Szolgáltató ellen irányuló olyan követelés alól, függetlenül azok természetétől, melyek a felhasználói jelszó jogosulatlan használatából erednek. A weboldal és/vagy a felhasználói jelszó jelen vásárlási feltételekbe ütköző használata esetén a Szolgáltató jogosult azonnal megszüntetni a felhasználó hozzáférését a weboldalhoz és, azonnal leállítani a szállításokat, illetve a megrendeléseket.

 

A weboldal kialakításához és szerkezetéhez, tartalmához kapcsolódó valamennyi szellemi alkotáshoz fűződő jog a Szolgáltatót, vagy harmadik személy tulajdonát képezi. A Szolgáltató és a felhasználó közötti jogviszony, a webshop használata nem értelmezhető szerzői jogok, végjegyek, dizájn, know-how, illetve egyéb regisztrált vagy nem regisztrált szellemi alkotáshoz fűződő jogok átruházásaként vagy ingyenes átadásaként.

 

Amennyiben bíróság a jelen vásárlási feltételek bármely rendelkezését jogszabályba ütközőnek, vagy egyébként érvénytelennek, illetve bírósági úton ki nem kényszeríthetőnek minősítené, a fennmaradó rendelkezések továbbra is hatályban maradnak feltéve, hogy azok megfelelően tükrözik a felek szerződési szándékait; az érvénytelen vagy hatálytalan rendelkezéseket csak olyan mértékben lehet módosítani, helyettesíteni vagy korlátozni, amely az érvényesség és kikényszeríthetővé tételükhöz szükséges.

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a weboldal tartalmát bármikor módosítsa, ide nem értve azon rendelkezéseket, melyek módosítását jogszabály kizárja (pl. a 45/2014. Korm.r. 11. § (1) bekezdés szerinti tájékoztatás).

 

 1. AZ ELADÓ ADATAI

Adatkezelő neve: Cseh Krisztina ev.

Székhely: 1063 Budapest Bajnok utca 15.

Nyilvántartási szám: 55146865

Adószám: 56496936-2-42

E-mail cím: kicodesigninfo@gmail.com

Telefonszám: +36 20 276 63 97

 

 1. A WEBÁRUHÁZ ADATAI
  A Webáruház a www.kicodesign.hu internetes címen érhető el.

 

 1. TÁRHELYSZOLGÁLTATÓ ADATAI
  Név: Netmask Interactive Kft.
  Székhely: 1131 Budapest, Nővér u. 110.
  Email cím: ugyfelszolgalat@netmask.hu
  Telefonszám: +36 1 646 4921

 

 1. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA
  A Szolgáltató a www.kicodesign.hu weboldalon keresztül értékesít a Vásárlók (továbbiakban „Vásárlók”) részére élővirágokból, szárazvirágokból, selyemvirágokból készült termékeket, koszorúkat, cserepes virágokat és egyéb dekorációs eszközöket.

 

 1. RENDELÉS

Interneten a nap 24 órájában

Telefonon minden hétköznap 09:00 és 18:00 között, szombaton 10 és 16 óra között.

A rendelés visszaigazolásával létrejött szerződés határozott idejűnek minősül, és a teljesítéssel megszűnik.

Árak:

A termékek mellett szereplő árak bruttó árak, azonban a szállítás költségét nem tartalmazzák, ez online fizetés esetén automatikusan hozzáadódik. (a szállítási költség Budapest területén belül mindenhová 2.400 Ft, egyéb helységekbe lásd „9. kiszállítás költségei” menüpont)

Amennyiben a webáruházban hiányosság vagy hiba adódik a termékeknél vagy az áraknál, a Szolgáltató fenntartja a jogot a korrekcióra. Ebben az esetben a hiba felismerése és módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. Ezt követően a vevő újfent megerősítheti megrendelését, vagy lehetőség van arra, hogy a szerződéstől bármely fél elálljon.

A termékek ára magában foglalja a díszcsomagolást és ajándékkártyát, melynek szövegét Ön megadhatja a rendelés folyamán.

 

 1. KÍNÁLAT:

A webshopban található kínálat a publikálás ideje alatt rendelhető meg.

Ha Ön webshopunkban nem talál egy bizonyos típusú csokrot, kompozíciót vagy ajándékcsomagot, vagy bármilyen más terméket, előzetes egyeztetés után kívánsága –és lehetőségeink- szerint elkészítjük.

Amennyiben a weblapunkon szereplő csokrot vagy kompozíciót más színben vagy más összetevőkkel rendelné meg szívesen, kérjük e-mailben vagy telefon vegye fel velünk a kapcsolatot.

Weblapunkon szereplő csokrokat és kompozíciókat lehetőség szerint a mellékelt képek szerint készítjük el, ha valamelyik összetevője éppen nem beszerezhető, jellegében hasonló virággal pótoljuk. Amennyiben Ön egy konkrét virághoz vagy színhez ragaszkodik, kérjük, ezt jelezze felénk és rendelését a kiszállítás előtt minimum három munkanappal előbb adja le.

 

 1. FIZETÉSI MÓDOK

Bankkártyás fizetésre van lehetőség a webshopon. A bankkártyás fizetés webáruházunkban a Paylike rendszerén keresztül történik.

Banki átutalás: megrendelését akkor tudjuk teljesíteni, ha bankszámlánkra az összeg Öntől megérkezett vagy e-mailben elküldi nekünk az utalás bizonylatát. Az átutalási megbízás közlemény rovatában kérjük, tüntesse fel a megrendelt kompozíció azonosító számát.

Készpénzzel vagy bankkártyával stúdiónkban.

Visszaigazolás:

Minden rendelésről (a 2001. évi CVIII. törvény értelmében) e-mailben visszajelzést küldünk, tehát a rendelés feladását követően egy automatikus e-mailt kap a rendelés beérkezéséről.

 

 1. SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

A normál kiszállítás ideje hétköznap 9től 18 óra, tehát a rendelést nyitvatartási időben vesszük fel és nyitvatartási időben szállítjuk ki.

A hétköznapokon 18 óráig leadott rendeléseket legkésőbb 20 óráig tudjuk kiszállítani.

Este 20h-tól reggel 9h-ig nem szállítunk.

A nyitvatartási időn kívüli kiszállítás (tehát hétköznaponként 18-tól 20 óráig, illetve a hétvége) felára az eredeti szállítási ár 150%-a.

Készpénzes fizetésre üzletünkben nyitvatartási időn belül van lehetőség, hétköznapokon 9-től 18 óráig, szombaton 10-től 16 óráig.

Kérjük, olyan időpontra kérje a kiszállítást, amikor a címzett biztosan az adott időpontban a megadott címen tartózkodik.

Ha munkahelyre kéri a kiszállítást, kérjük, adja meg a cég nevét.

A futár nem köteles aláíratni az átvételt, a kiszállítás akkor is érvényes, ha nem tartózkodik a helyszínen senki, aki átvegye a küldeményt.

Kérjük, adja meg az Ön telefonszámát pontosan, hogy kérdés esetén fel tudjuk Önt hívni.

A küldemények kézbesítése, szállítása futárszolgálattal történik.

Amennyiben nem lehet kézbesíteni a küldeményt:

Felhívjuk Önt és megkérdezzük, hogy a közelben valakinek átadható-e a csokor.

Visszaszállítjuk és üzenetet hagyunk a címzettnek, hogy ott átveheti.

Visszavisszük üzletünkbe és egy ismételt szállítási költség befizetése után újra kiszállítjuk – maximum 72 órán belül. A virág romlandó termék, így amennyiben a 3 nap letelt és a küldemény vágott virágból készült csokor vagy kompozíció, újbóli kiszállítás esetén a vásárló – a szállítási költségen kívül-  köteles újra kifizetni a termék teljes vételárát is.

Kiszállítás költségei:

A szállítási díj Budapest területén belül mindenhova egységesen 2.400 forint.

Egyéb helységek:

Alsónémedi 6500 Ft Biatorbágy 5900 Ft Budajenő 5900 Ft Budakalász 4900 Ft Budakeszi 3900 Ft Budaörs 3900 Ft Budaörs-Kamaraerdő 3900 Ft Bicske 7500 FtCsobánka 6500 Ft Csomád 6500 Ft Csömör 5900 Ft Dány 6900 Ft Diósd 5900 Ft Dunaharaszti 5900 Ft Dunakeszi 5900 Ft Dunavarsány 6900 Ft Délegyháza 7500 FtEcser 6500 Ft Érd 5900 Ft Érd-Parkváros 5900 Ft Érd-Érdliget 5900 Ft Etyek 6500 Ft Felsőpakony 6900 Ft Fót 5900 Ft Göd-Alsógöd 6500 Ft Göd-Felsőgöd 6500 Ft Gödöllő 6500 Ft Gödöllő-Máriabesnyő 6500 Ft Gyál 4900 Ft Gyömrő 6900 Ft Halásztelek 5900 Ft Herceghalom 6900 Ft Isaszeg 6900 Ft Kerepes 5900 Ft Kerepes-Szilasliget 5900 Ft Kistarcsa 5900 Ft Leányfalu 6500 Ft Maglód 6500 Ft Majosháza 7500 Ft Martonvásár 7500 Ft Mogyoród 5900 Ft Monor 7500 FtNagykovácsi 4900 Ft Nagytarcsa 5900 Ft Ócsa7500 Ft Páty 6500 Ft Pécel 6900 Ft Perbál 7500 Ft Pilisborosjenő 4900 Ft Piliscsaba 6500 Ft Piliscsaba-Klotildliget 6500 Ft Pilisjászfalu 6900 Ft Pilisszántó 6500 Ft Pilisszentiván 5900 Ft Pilisszentlászló 6500 Ft Pilisvörösvár 5900 Ft Pomáz 5900 Ft Pusztazámor 6900 Ft Remeteszőlős 3900 Ft Solymár 4900 Ft Sóskút 6500 Ft Szada 6500 Ft Százhalombatta 7500 Ft Szentendre 5900 Ft Szigetcsép 7500 Ft Szigethalom 6500 Ft Szigetmonostor 7500 Ft Szigetszentmiklós 5900 Ft Sződliget 7500 Ft Tahitótfalu-Tótfalu 6900 Ft Tahitótfalu-Tahi 6900 Ft Taksony 5900 Ft Tárnok 6500 Ft Telki 5900 Ft Tinnye 7500 Ft Tököl 6500 Ft Törökbálint 4900 Ft Üllő 6500 Ft Üröm 3900 Ft Vác 7900 Ft Visegrád 7900 Ft Vecsés 5900 Ft Zsámbék 6900 Ft

 

 

Bizonyos termékeket, kompozíciókat van lehetőség GLS futárszolgálat házhoz szállításával is megrendelni, melynek összege 1500 Ft.

Plusz 350 Ft utánvét esetén.

A csomagok kiszállítása hétfőtől vasárnapig történik.

 

A digitális adattartalom működése, az alkalmazott műszaki védelmi intézkedések, a digitális adattartalom hardverrel és szoftverrel való együttműködési képessége:

Egyéb tájékoztatások a Ptk. értelmében:

 1. a) a szerződéskötés technikai lépései:
 2. b) a szerződés nem minősül írásba foglalt szerződésnek, a Szolgáltató elektronikusan rögzíti a szerződést, a szerződés utóbb hozzáférhető;
 3. c) eszközök, amelyek az adatok elektronikus rögzítése során felmerülő hibák azonosítását és kijavítását a szerződési jognyilatkozat megtételét megelőzően biztosítják,
 4. d) a szerződés nyelve a magyar;
 5. e) a Ptk. szerinti, a  szolgáltatási tevékenységre vonatkozó magatartási kódex nem áll rendelkezésre.

Panaszkezelés: jogszabályi előírás vagy a vállalkozás döntése alapján kötelező peren kívüli panaszrendezési mód és vitarendezési mechanizmus nincs.

Fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódex nem áll rendelkezésre.

A Vásárlási Feltételek megsértése esetén a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság hatáskörrel rendelkezhet: Budapest Főváros Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség – 1052 Budapest, Városház u. 7., tel: +36 1 450-2598

Békéltető testület: a békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztó és a vállalkozás (Szolgáltató) közötti, a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy bírósági eljáráson kívüli rendezése: e célból egyezség létrehozásának megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntés hozatala a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban. Az illetékes békéltető testület: Budapesti Békéltető Testület – postacím: 1253 Budapest, Pf. 10., tel: +36 1 488-2186

 

 

 

 

10.VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ – INDOKLÁS NÉLKÜLI – ELÁLLÁS/FELMONDÁS JOGA:

 1. Általános jogszabályi háttér
 2.   Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására (pl. virágkötés) irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.
 3. Az elállási/felmondási határidő a
 4. a) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap elteltével jár le;
 5. b) termék adásvételére irányuló szerződés esetében attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi;

b1) több termék szolgáltatásakor attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó termék átveszi;

b2) több tételből vagy darabból álló termék szolgáltatásakor amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó tételt vagy darabot átveszi;

b3) termék meghatározott időszakon belüli rendszeres szolgáltatására vonatkozó szerződés esetében attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy átveszi az első terméket.

 1.   Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Cseh Krisztina e.v. (székhely: 2192 Hévízgyörk, Gyümölcsös utca 3702, üzleti tevékenység helye: 1053 Budapest, Budapest, múzeum krt. 19, tel: 06202766397, e-mail: kicidesigninfo@gmail.com)

 

Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is:

„Címzett:

Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási/felmondási jogomat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

 

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:

 

A fogyasztó neve:

 

A fogyasztó) címe:

 

A fogyasztó aláírása (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén).

 

Kelt: …„

 

Ön a weboldalunkon is kitöltheti az elállási/felmondási nyilatkozat-mintát vagy benyújthatja az elállási/felmondási szándékát egyértelműen kifejező egyéb nyilatkozatát. Ha Ön emellett dönt, az elállás/felmondás megérkezését tartós adathordozón (emailben) haladéktalanul visszaigazoljuk Önnek.

 

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

 1. Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
 2.   Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.
 3.   Ha a termék jellegéből adódóan postai küldeményként nem adható fel (minden esetben, ha abban virág található), úgy a termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.
 4. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.
 5. Minden esetben, amikor az Ön megrendeléséhez szolgáltatás nyújtása (pl. virágkötés) is szükséges, az alábbi rendelkezés is irányadó: ha Ön kérte, hogy a felmondási határidőn belül kezdődjön meg a szolgáltatás teljesítése, felmondása esetén Ön köteles megtéríteni számunkra a szerződés megszűnésének időpontjáig arányosan teljesített szolgáltatásért járó összeget. Hasonlóképpen visszatérítjük az Ön által nyújtott ellenszolgáltatás azon részét, amely meghaladja az általunk nyújtott szolgáltatás ellenértékét.
 6. A fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási/felmondási jogát
 7. a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;

 

 1. b) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
 2. c) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
 3. d) a jogszabályban meghatározott egyéb esetekben.
 4. Speciális rendelkezések
 5. Ön a megrendelés elküldésével tudomásul veszi, hogy a virágküldés speciális tevékenység, mivel részben szolgáltatás (virágkötés) nyújtására irányul, részben pedig termék értékesítésére, továbbá mivel a termék (a virág) romlandó, illetve minőségét rövid ideig megőrző terméknek minősül, valamint az esetek jelentős részében olyan átalakítást szenved el, amely után újbóli értékesítése lehetetlenné, vagy jelentősen nehezültté válik. Speciális lehet annyiban is, ha a terméket kifejezetten az Ön személyére kellett szabni.
 6. Ön virágcsokorra vonatkozó megrendelés elküldésével kinyilvánítja, hogy a kiszállítás tervezett időpontját, ennek hiányában a tervezett napot megelőző 12 órában a teljesítés (virágkötés) az Ön kifejezett, előzetes beleegyezésével megkezdődik, továbbá tudomásul veszi, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti.
 7. Ön vágott virágra (nem csokorra) vonatkozó megrendelés elküldésével kinyilvánítja, hogy mivel a termék romlandó, illetve minőségét rövid ideig megőrző terméknek minősül, így a megrendelést követően elállási/felmondási jogát a jogszabály alapján elveszíti. Cégünk azonban a kiszállítás tervezett időpontját, ennek hiányában a tervezett napot 24 órával megelőző elállás esetén a már befizetett összeg 50 %-át visszaszolgáltatjuk. A Paylike rendszerén átjött összegeket -a fent részletezett indokolt esetekben- 3% tranzakciós díj levonása után utaljuk vissza.
 8. Csokornak, vágott virágnak nem minősülő termék esetén az Általános Jogszabályi Háttér alatt írtak irányadóak.
 9. Ha az elállási/felmondási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését hanyagságból vagy szándékosan idézte elő.
 10. Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy sérült, és a sérülés bizonyítottan az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét és az értékesítés törlését a Szolgáltató azonnal biztosítja. A termékkel kapcsolatban bármilyen nemű tartalomhiányt vagy sérülést a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia. Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget nem vállalunk.
 11. Ha a szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a megrendelt áru nem áll rendelkezésére, vagy a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről a megrendelőt tájékoztatni.
 12. Kellékszavatosság

Ön a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Ön – választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Ön a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Szolgáltató nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 1. Termékszavatosság

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – a Kellékszavatosság alatt meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 1. Jótállás

A Szolgáltató jótállásra nem köteles, jótállást nem vállal.

 

 1. ADATTOVÁBBÍTÁSI NYILATKOZAT

Elfogadom, hogy a Szolgáltató, (1053 Budapest, Múzeum krt.19.) által a kicodesign.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az Adatfeldolgozók megnevezése: • Netmask Interactive Kft. • Mailchimp The Rocket Science Group, mint adatkezelő részére.

A továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím. Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

 

 1. SZÁMLA KIÁLLÍTÁS A www.kicodesign.hu weboldalon történő vásárlásokról az Üzemeltető, a Cseh Krisztina ev. AAM számlát állít ki.

 

 1. COOKIE TÁJÉKOZTATÓ

A kicodesign.hu weboldal látogatottságának méréséhez és látogatóinak viselkedésének figyeléséhez, statisztikák készítéséhez és hirdetései eredményességéhez Google Analytics és Google Remarketing, Facebook hirdetés programokat használja. A hivatkozott programok a felhasználó számítógépén ún. cookie-kat helyeznek el, melyek felhasználói adatokat gyűjtenek. A weboldalra látogatók engedélyezik a Kico Design webáruház részére az említett cookiek használatát egyben hozzájárulnak felhasználó viselkedésük figyeléséhez, követéséhez és a programok által nyújtott minden szolgáltatások igénybe vételéhez a Kicodesign webáruház részére. Mindezek mellett a felhasználónak lehetősége van bármikor a cookie-k adatrögzítését és adattárolást a jövőre vonatkozóan letiltani a lentiek szerint. Tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy a Google és Facebook programok beállításai és használata teljes mértékben megfelelnek az adatvédelmi hatóság követelményeinek. A Google tájékoztatása szerint a Google Analytics főleg első féltől származó cookie-k segítségével jelenti a webhelyén létrejött látogatói interakciókat. Ezek a cookie-k csak személyazonosításra alkalmatlan információkat rögzítenek. A böngészők nem osztják meg a saját cookie-kat a domainek között. Az kicodesigninfo@gmail.com cookiekat elsősorban statisztikái előállításához használja, méri vele többek között kampányai eredményességét. A program használatával az Kico Design webáruház információt szerez főként arról, hogy hány látogató kereste fel weboldalát, a látogatók mennyi időt töltöttek a weboldalon, a program felismeri a látogató IP címét, ezért tudja követni, hogy a látogató visszatérő vagy új látogató-e, követhető továbbá, hogy a látogató milyen utat tett meg a weboldalon és hova lépet be. A DoubleClick cookie révén lehet használni a remarketing szolgáltatást, amely elsősorban biztosítja azt, hogy a Kico Design webáruház weboldalra látogatók később szabad google és facebook hirdetési felületeken a webáruház hirdetésével találkozzanak. A Kico Design webáruház a Google és Facebook Remarketing programot igénybe veszi online hirdetéseihez. A webáruház hirdetéseit külső szolgáltatók – például a Google – is megjelenítik internetes webhelyeken. A webáruház és külső szolgáltatók saját cookie-kat és harmadik féltől származó cookiekat használnak együttesen a felhasználók által az Ön webhelyén tett korábbi látogatások alapján történő tájékozódásra, illetve a hirdetések optimalizálására és megjelenítésére. A remarketing listák nem alkalmasak személyazonosításra. A látogató személyes adatait nem tartalmazzák, kizárólag a böngésző szoftvert azonosítják.

Mik is azok a sütik (cookie)?
A sütik kis szövegfájlok, melyeket a webhely az oldalaira látogató felhasználó számítógépén, illetve mobilkészülékén tárol el. A sütik segítségével a honlap bizonyos ideig megjegyzi a felhasználó műveleteit és személyes beállításait (pl.: a nyelvet, a betűméretet és a honlap megjelenítésével kapcsolatos többi egyedi beállítást), így a felhasználónak nem kell azokat újra megadnia minden egyes alkalommal, amikor honlapunkra ellátogat, vagy az egyik lapról átnavigál egy másikra.

Hogyan használjuk fel a sütiket?
Honlapunkon igénybe vesszük a Google Inc. „Google Analytics” webanalitikai szolgáltatását. A Google Analytics úgynevezett „cookie”-kat, azaz rövid szövegfájlokat helyez el a látogatók számítógépén, melyek segítenek annak elemzésében, hogy miként használják oldalainkat a látogatók. A cookie által a webhelyhasználatról létrehozott információt a rendszer elküldi (a látogató IP-címével együtt) a Google egyik egyesült államokbeli szerverére, és ott tárolja azt. A Google ezt az információt arra használja, hogy kiértékelje, miként veszi igénybe a látogató a honlap szolgáltatásait, jelentést készítsen a honlap forgalmáról a honlap üzemeltetői számára, illetve a honlap forgalmához és az internethasználathoz kapcsolódóan más szolgáltatásokat nyújtson. A Google az adatokat harmadik félnek is átadhatja, amennyiben erre törvényi előírás kötelezi, vagy ha azokat a Google megbízásából harmadik fél dolgozza fel. A Google a látogató IP-címét semmilyen más, birtokában lévő adattal nem társítja. Ön a megfelelő beállítások kiválasztásával letilthatja böngészőjében a cookie-k használatát, ám ebben az esetben megtörténhet, hogy nem tudja a honlap valamennyi funkcióját igénybe venni. A honlap használatával Ön hozzájárul ahhoz, hogy adatait a Google a fent ismertetett módon és célokból feldolgozza.

A sütik karbantartása
Lehetőség van a sütik karbantartására és/vagy tetszés szerint törlésére. Ezzel kapcsolatos további tudnivalók az AllAboutCookies.org webhelyen találhatók. Lehetőség van törölni a számítógépen tárolt összes sütit, és a böngészőprogramok többségében le lehet tiltani a telepítésüket. Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy minden alkalommal, amikor ellátogathat egy adott oldalra, manuálisan el kell végeznie az egyes beállításokat, és számolnia kell azzal is, hogy bizonyos szolgáltatások és funkciók esetleg nem működnek.

 

 1. JOGÉRVÉNYESÍTÉS, PANASZKEZELÉS

Amennyiben a Vásárló a megrendelt termékekkel, ill. szolgáltatással kapcsolatban panasszal kíván élni, azt az alábbi elérhetőségeken teheti meg: Email cím: kicodesigninfo@gmail.com A jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően, amennyiben a vásárló szóbeli panaszt tesz, azt a Szolgáltató azonnal kivizsgálja, valamint amennyiben a panasz jellege lehetővé teszi, orvosolja azt.

Amennyiben a Vásárló és a Szolgáltató közötti fogyasztói jogvita a tárgyalások során nem rendeződik, a Vásárló az alábbi jogérvényesítési lehetőségekkel élhet: Panaszát bejegyezheti a Vásárlók könyvébe, amelyre a Szolgáltató 30 napon belül köteles írásban válaszolni. A Vásárló panaszt tehet továbbá a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál.

A Vásárló fordulhat továbbá a Békéltető Testülethez, a fogyasztói jogvita bíróságon kívüli békés rendezése céljából. Budapesti Békéltető Testület Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf. 10. Email cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

Online EU vitarendezési platform itt a linken!

 

Kérdés esetén nyugodtan keressen fel minket elérhetőségeinken!

Kellemes vásárlást!